Google+

Τελευταία κασέτα – June 2012

Leave a comment

Υπάρχουν τραγούδια που τα έχεις συνδυάσει με κάποιον γκόμενο, με μια φίλη που δεν θες να ξαναδείς, με κάποιον συγγενή που πέθανε, και αν τα ακούσεις θα σουφρώσεις ασυναίσθητα τα φρύδια κάνοντας μια γκριμάτσα που ελάχιστοι θα καταλάβουν το γιατί. Τα τραγούδια είναι συναισθήματα και ιστορίες. Όχι αυτών που τα έγραψαν (αν και έχει πλάκα να ακούμε ή να διαβάζουμε και το πώς γράφτηκαν) αλλά κυρίως ιστορίες των ανθρώπων που τα ακούνε.

Ένα μπαρ, καμένο απ’το θεό, μπορεί να το λάτρεψες και να ξεκίνησες να ακούς έντεχνα μόνο και μόνο επειδή έπαιζε μουσική η ξανθιά κουκλάρα dj. Ή να ξεκίνησες να ακούς διάφανα κρίνα, επειδή σου έγραψε η συμμαθήτρια που γούσταρες στο βιβλίο της ιστορίας για κάτι σαράβαλες καρδιές. Ή να έμαθες απ’έξω όλους τους στίχους από ένα δίσκο των ξύλινων σπαθιών επειδή ξέχασες να πάρεις άλλη κασέτα στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ιστορίες τραγουδιών από παιδικές γιορτές, εφηβικούς έρωτες, ώριμες απογοητεύσεις, από συναυλίες και μπαρ, μεθυσμένες αγκαλιές, φιλιά που μυρίζουν αλκοόλ, ξενυχτυσμένους αποχαιρετισμούς, ιστορίες τραγουδιών με το κεφάλι βυθισμένο κάτω απ’ το μαξιλάρι και τη σκέψη αλλού.

Όλη αυτή η άθλια εισαγωγή, απλά για να πω ότι είναι η 12η και τελευταία κασέτα, και από Σεπτέμβρη θα υπάρχει μια διαφορετική ενότητα στο μπλογκ.

 

Πλευρά Α’

 

1. Babybird – Atomic Soda

 

2. Calexico – Para

 

3. The Beatles – Free as a bird

 

4. David Bowie – Rock ‘n roll suicide

 

5. Hooverphonic – Sometimes

 

 

Πλευρά Β’

 

1. Zaz – La vie en rose

 

2. Moby – Dream about me

 

3. Parov Stelar – Hurt

 

4. Thea – Baby boy

 

5. Μάνος Χατζηδάκις – Οκτώ

 

-Τί λες πάμε πιο κάτω;

 

Όλη η κασέτα εδώ

Leave a comment

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other subscribers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .