Google+

Ξέρω τον μελλοντικό Πρωθυπουργό

1

December 14, 2011 by easy 'n cosy

Για πολιτική έχω καιρό να γράψω. Και τώρα που σώπασαν όλοι, τώρα που το Μέγκα ικανοποιήθηκε με την παραίτηση Παπανδρέου και μπορεί απτόητο να συνεχίσει τα παιχνίδια του, τώρα που βρήκαμε τον πρωθυπουργό της καρδιάς μας για να εξαντλήσει το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου, τώρα που μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια με τις προσθήκες της ΝΔ στην κυβέρνηση, ε, ας πούμε και καμιά πολιτική σαχλαμάρα.

Διαβάζω έρευνα για λογαριασμό της guardian που παρουσιάζει τους Έλληνες εργαζόμενους να δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από κάθε άλλο Ευρωπαίο και ταυτόχρονα σε επίπεδο παραγωγικότητας να είμαστε μόλις στην 19η θέση. Κοινώς, δουλεύουμε πολύ και άσκοπα. Οπότε, τι χρειαζόμαστε; Ανθρώπους να μας εμπνεύσουν, να μας επηρεάσουν, να δώσουν σκοπό και νόημα στη δουλειά που κάνουμε και όχι απλά άλλο ένα 12ωρο και άλλα 700 ευρώ το μήνα για ενοίκιο και λογαριασμούς. 

Αν υπήρχε η αντίστοιχη έρευνα για την πολιτική θα είχε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Θέλει ο δεξιός να εκφραστεί και βλέπει τον Σαμαρά να ψάχνει μέσα στη ΝΔ το sequel της Πολιτικής Άνοιξης -τον έχω ικανό να κάνει αποστασία κι ας είναι ο ίδιος αρχηγός-, και να έχει δίπλα του τον Ταμπάκη της πολιτικής. 

Θέλει ο αριστερός να εκφραστεί, και βλέπει Παπαρήγα και Τσίπρα να έχουν τερματίσει από κόμπλεξ και να κάνουν restart σε taboo εξουσίας, και εκεί που θα μπορούσαν να είναι ρυθμιστές μιας κατάστασης παραμένουν κομπάρσοι.

Το ΛΑΟΣ απ’την άλλη το βλέπω σαν μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Ο μπαλαδόρος με το ζελέ στο μαλλί, ο αγροteenager που αντί για επιδότηση του δώσανε υπουργείο,  η θεία με το μαλλί λάχανο (σ.σ. κυρία Ουρανία σ’αγαπάμε), ο σεξολόγος αντιπρόεδρος με την αισθαντική φωνή και ο πρώην μποντυμπιλντεράς πρώην νεοδημοκράτης πρώην ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων πρώην ακροδεξιός, πρόεδρος που ελέγχει την κατάσταση και ανεβοκατεβαίνει πολυκατοικίες και εξοχικά.

Και φτάνουμε στο ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το κόμμα σπάνια βαριέσαι. Πάντα κάτι γίνεται. Δελφίνοι και δελφινάκια, βγαλμένοι απ’το βαθύ ΠΑΣΟΚ -αυτό που σκέφτεσαι στο άκουσμα της λέξης Τζουμάκας, Άκης ή Κουλούρης– ή απ’το εκσυγχρονιστικό -αυτό που σκέφτεσαι ακούγοντας Μαντέλης, Μπίστης ή Τσουκάτος-, όλοι μαζί για την αλλαγή.

Και όλα αυτά άντε για 3-4 χρονάκια ακόμα το πολύ. Εδώ και λίγους μήνες το σκέφτομαι και όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο περισσότερο το πιστεύω, ότι ο μεθεπόμενος πρωθυπουργός δεν θα είναι ούτε πολιτικός ούτε τεχνοκράτης. Θα είναι προϊόν των social media και θα λέγεται Λουκρητία, Αρκούδος, kurosawa ή όπως αλλιώς. Και η επανάσταση θα ξεκινήσει τη μέρα που θα πάει ο follower στην κάλπη και θα κάνει #ff κι ας είναι μέρα Κυριακή.

One thought on “Ξέρω τον μελλοντικό Πρωθυπουργό

  1. spongebob says:

    Καλύτερα να προέρχεται από τα social media, παρά να λήγει το όνομά του σε …δρέου ή …ανλής και να είναι ένα ακόμα ξαδερφό-στρουμφάκι-μαριονέτα ορισμένων… anyway, μπράβο σου φίλε

Leave a comment

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other subscribers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .