Google+

Σκωτσέζικα νέα

2

October 16, 2012 by easy 'n cosy

Χθες (15/10) ο David Cameron συναντήθηκε με τον Alex Salmond στο Εδιμβούργο και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ώστε να μπορέσει η Σκωτία να πάει σε δημοψήφισμα στο τέλος του 2014 για το αν θα γίνει ανεξάρτητη ή όχι. Σε δημοσκόπηση το 55% των Σκωτσέζων δεν θέλουν λέει ανεξαρτησία. Πάντως έχουν καιρό να τους αλλάξουν γνώμη…

Πρωτοσέλιδο της συντηρητικής guardian. “Decriminalise drug use, say experts after six-year study” Ο αντίστοιχος Ελληνικός τίτλος (που ποτέ δεν θα έμπαινε πρωτοσέλιδο και κρίση να μην είχαμε) “Έγκλημα της κυβέρνησης: νομιμοποιούν τα ναρκωτικά.”

Με αφορμή και την ομοφοβική λογοκρισία της ΕΡΤ στη σειρά του BBC, ένα σλόγκαν σε λεωφορεία εδώ που μου έκανε εντύπωση.

Οι τουαλέτες κάποιας παμπ που κάτω από τη λέξη gents στις αντρικές τουαλέτες, αντί για τα συνήθη stickmen ή άλλα ανθρωπάκια που δείχνουν να κατουράνε, είχε φωτογραφία του Leonard Cohen. A true gent!

Επίσης, η Σκωτία όπως δηλώνει η αφίσα λέει όχι στους ναζί.

(Μεγάλη κουβέντα ανοίγω, αλλά έστω για τους τύπους θα προτιμούσα να βλέπω “η Ελλάδα λέει όχι στους ναζί” απ’το να βλέπω ο Σύριζα ή το ΚΚΕ, κλπ λέει όχι στους ναζί. Κι όλο και ταυτίζεται η έννοια της πατρίδας  με τα πιστεύω και τις φάτσες των εγκληματιών της ΧΑ.) Κλείνει και η παρένθεση και η κουβέντα.

Τέλος, όπου και να κοιτάξεις τριγύρω, βλέπεις εικόνες που παραπέμπουν σε παραμύθι. Κι όμως. Εδώ ζει κόσμος. Εδώ ζούμε πλέον κι εμείς. Καλημέρα.

2 thoughts on “Σκωτσέζικα νέα

  1. Σας ζηλεύω, είναι όνειρο ζωής για μένα να βρεθώ μια μέρα να περπατώ στα στενά της Σκωτίας, είναι εντυπωσιακός τόπος που τον συνοδεύουν μύθοι πολλοί.
    Καλά να περνάτε!! (θέλουμε και άλλα post με άρωμα Σκωτίας).
    Καλό απόγευμα!

    • easy'n cosy says:

      Μη ζηλεύεις καθόλου… Απ’ευθείας πτήση από Αθήνα και είσαι 4 ώρες και κάπου 100 ευρώ μακριά. 🙂
      Σ’ευχαριστούμε πολύ πάντως!!!

Leave a comment

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other subscribers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .