Google+

Όταν η Amy Winehouse συνάντησε τον Μάκη Ψωμιάδη

Leave a comment

July 24, 2011 by easy 'n cosy

Kurt Cobain, Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix και χθες η Amy Winehouse. Όλοι τους 27. Ήδη έχει φτιαχτεί και το σχετικό κλάμπ (http://en.wikipedia.org/wiki/27_Club). Μύθοι της μουσικής που πέθαναν όλοι τους στα 27. Τυχαίο;

Όσο τυχαίο είναι ότι η Χίλαρι ήρθε για να διαπραγματευτεί και να μας πάρει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, οι Τούρκοι μας έχουν ήδη πάρει τα πετρέλαια απ’το Αιγαίο και το 2012 θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Εννοείται πως μέχρι τότε θα γίνουν αναταραχές στη Θράκη η οποία θα αυτονομηθεί και οπωσδήποτε τα Σκόπια (ή για τον υπόλοιπο κόσμο “Μακεδονία”) θα έχουν επεκταθεί μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Λίγο η ζέστη, λίγο η άδεια Αθήνα, μάλλον έχει φέρει πολύ κόσμο σε παράκρουση.

Χθες “κόντρα” ξέσπασε στο twitter για το ποια είναι πιο σημαντική είδηση. Αυτή του χαμού της Amy Winehouse ή της τραγωδίας στο Όσλο με τους 100 και πλέον νεκρούς -παιδιά ως επί το πλείστον. Λες και η ιστορία έχει ένα μόνο εξώφυλλο.

Και την ίδια ώρα ο Θύμιος με το κακοβαμμένο μαλλί, το γυαλί ηλίου και το ένα χέρι στην τσέπη να δηλώνει “αν δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση θα πυρποληθούμε μέσα στα ταξί“.

Κάτι τέτοιοι τύποι που κάνουν κωλοδάχτυλο στη μούρη της Ελληνικής κοινωνίας είναι αυτοί που αλλες φορές εμφανίζονται ως σωτήρες, άλλες φορές ως εκπρόσωποί της, μα πάντα στην παρανομία και πάντα ατιμώρητοι. Από κάθε είδους Θύμιους και Μάκαρους, έχουμε χορτάσει. Και η κυβέρνηση αν θέλει να θεωρηθεί πετυχημένη δεν πρέπει να μείνει στην οικονομιά σε χρηματοπιστωτικούς όρους και στην δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά πρέπει να ξεράσει όλα αυτά τα “φαινόμενα” που εξέθρεψε (όλες οι κυβερνήσεις μηδεμιάς εξαιρουμένης) για χρόνια.

Εξαιρετική η εκπομπή του Βαξεβάνη για τον ασύλληπτο Μάκαρο (μπορείτε να την δείτε εδώ: http://vimeo.com/26719108) δείχνει για άλλη μια φορά τη σαπίλα θεσμών και κοινωνίας. Των θεσμών, με την αστυνομία να μην τον συλλαμβάνει μετά από δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις, και την κοινωνία να τον αποδέχεται και πολλές φορές (βλέπε οπαδοί της Καβάλας, παλιότερα της ΑΕΚ κλπ) να τον αποθεώνει.

Κι αν τα δισεκατομμύρια ευρώ ακούγοντάς τα καθημερινά τόσες φορές έχουν χάσει την αξία τους, (όπως το στήθος της Monica Bellucci για τον άντρα της) κι αν οι Μάκηδες μένουν εκεί έξω ατιμώρητοι, κι αν οι Θύμιοι ρυθμίζουν ακόμα την καθημερινότητά μας, κάτι τέτοιες φωνές θα κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο όμορφη.

Α! και μην το ξεχάσω. Αυτόν τον Νοέμβριο κλείνω τα 27. Πρέπει να προσέχω.

Leave a comment

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other subscribers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .